Štit je vakcina

Premijer Kosova Albin Kurti pozvao je građane da se prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa i naveo da je pandemija stavljena pod kontrolu, ali da sada prijeti širenje delta varijante koronavirusa, prenosi Reporteri.

Kurti je na Facebooku istakao da na Kosovu trenutno nema mogo aktivnih slučajeva koronavirusa.

"Nakon zajedničkih napora danas je na Kosovu samo 126 aktivnih slučajeva od 12.808 njih koliko je bilo prvog dana našeg rada. Pandemija je stavljena pod kontrolu i situacija se znatno poboljšala. Ali sada nam prijeti opasnost od širenja delta varijante virusa. Štit za svakog od nas je vakcina, a za sve nas zajedno masovna vakcinacija", poručio je Kurti.

Kurti je istakao da je Kosovo jedina zemlja u regionu koja koristi samo vakcine koje su odobrile Savezna agencija za lijekove Sjedinjenih Američkih Država i Evropska agencija za lijekove.

"Svi građani stariji od 18 godina sada mogu da se vakcinišu i odaberu vakcinu. Pozivam vas da zakažete termine za vakcinaciju. Uz sjećanje na one koje smo izgubili zbog pandemije, pobrinite se za sebe i svoje najmilije vakcinacijom", istakao je Kurti.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri