Albin Kurti

Premijer Albin Kurti razgovarao je jučer u Gradskom parku u Prištini sa građanima Kosova iz dijaspore o dostignućima i izazovima koji su pred vladom, prenosi TV Klan Kosova.

U obraćanju Kurti je napravio lapsus rekavši, da je od izbora prošlo četiri godine.

"Kao Vlada Kosova navršili smo četiri godine", rekao je on i ispravio se, dodavši "mjeseci".

Istakao je da je Vlada tokom četiri mjeseca dokazala da je na Kosovu moguće raditi drugačije i bolje.

"Tokom ova četiri mjeseca dokazali smo da je na Kosovu zaista moguće, drugačije i mnogo bolje u svakom pogledu. U borbi protiv korupcije i kriminala manje-više. Srećan sam što je Kosovo u ekonomskom smislu napredovalo. Na primjer, Carina je u prvih pet mjeseci ove godine premašila 500 miliona eura prihoda, 28 odsto više nego prošle godine. Izvoz je povećan za 66 odsto, promet u privredi za 15 odsto, očekujte "budžet" u iznosu od 2,5 milijarde, koji će dobrim upravljanjem vlade omogućiti da godinu završimo sa najmanje 7,9 odsto bruto domaćeg proizvoda", rekao je Kurti.

Premijer je govorio i o prodaji obveznica u dijaspori koja je započela danas.

"Već imamo posebne ponude za obveznice dijaspore u ukupnoj vrijednosti od oko milion eura, što nije loše za prvi dan. U narednim nedjeljama nastavićemo sa suzbijanjem pandemije Kovida-19, vakcinama i uz poštovanje mjera koje su na snazi, kako ne bismo ugrozili javno zdravlje", rekao je Kurti.

Istakao je da će se kabinet premijera baviti ekonomskom i socijalnom krizom i "raditi danonoćno za dobrobit građana".

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova