Šef parlamentarne grupe VV

Srpska država nastavlja da proizvodi ideje o podjeli Kosova i o razmjeni teritorija i ko zna kakve nove ideje mogu da nastanu u budućnosti, rekla je Mimoza Kusari-Lila, šef parlamentarne grupe Pokreta Samoopredjeljenje.

Ona je u Skupštini Kosova rekla, da im "preostaje da ojačaju svoju Republiku, da naprave zajednički dom za sve njene građane, siguran i prosperitetan za generacije koje žive i druge koji dolaze", prenela je Gazeta Express.

"Razgovori koji se vode u Briselu nisu laki, ali danas su u novom i drugačijem duhu od onoga što smo imali ranije“, navela je ona.

Iz ugla opozicije, razgovori sa Beogradom u Briselu nisu transparentni.

"Nažalost, proces dijaloga prati veliki nedostatak transparentnosti, građani, poslanici Skupštine Kosova kao predstavnici građana ne znaju unaprijed šta je dnevni red premijera, ne znaju ni pozicija niti opozicija, niko ne zna šta je dnevni red premijera, o čemu će se razgovarati u Briselu, ne znamo za prijedloge koji dolaze od naše strane o kojima će se razgovarati u ovom procesu“, izjavio je šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abelard Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express