Nedostaje mu hrabrosti

Predstavnik Pokreta za jedinstvo Valon Murati izjavio je da premijer Kosova Albin Kurti koristi taktiku koja dovodi do neuspjeha procesa dijaloga, prenosi Gazeta express.

Murati kaže da je Kurti političar "statusa kvo" koji nanosi veliku štetu Kosovu.

"Kurti je na vlast došao potpunim odbacivanjem procesa dijaloga, a sada ima strategiju da dijalog treba da propadne i da ne da rezultate. Kurti koristi različite taktike da bi sabotirao rezultate, koje dijalog može da proizvede", kaže Murati.

Murati je istakao da Kurtiju nedostaje hrabrosti da predstavi ideje o tome kako dijalog treba da se završi, i napominje da su prethodni kosovski lideri činili to isto.

"Kurti čini sve da bi dijalog ostao u statusu kvo i da razgovori ne daju rješenje, ali tako bilo i ranije, misleći da Kosovo od toga ima koristi iako nismo učlanjeni u  EU, NATO, UN i mnoge druge organizacije", rekao je Murati.

On je uputio kritike zbog činjenice da se dijalog Beograda i Prištine vidi kao nametanje, a ne kao nužnost koja bi riješila probleme Kosova sa Srbijom.

"Pregovori Kosova i Srbije vode se i zbog interesa EU i SAD, kako Srbija ne bi pala pod ruski i kineski uticaj", kaže Murati.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express