Poslanik LDK

Skupštinska Komisija za budžet, radove i transfere sa šest glasova za i dva glasa protiv odobrila je tekstualni sadržaj Nacrta zakona o budžetu Kosova za 2021. godinu, prenosi Reporteri.

Revidiranim budžetom za 2021. godinu izdatak će biti ukupno preko 2,5 milijardi eura, dok će prihodi biti 2,43 milijarde eura.

Nacrtom predviđeno je sklapanje međunarodnog sporazuma u obliku zajma za pokrivanje posljedica izazvanih koronavirusom, čemu su se usprotivili poslanici opozicionih partija.

Član Komisije iz redova Demokratskog saveza Kosova Avdullah Hoti zatražio je preispitivanje člana 15 ovog nacrta zakona, jer po njemu ovaj zajam nije potreban.

Njegom zahtjev je, po mišljenju ministra finansija, rada i transfera Hekurana Muratija, političko pitanje, našta je Hoti odgovorio "ne rasipajte, obmanjujete poslanike".

Na posljednjem zasjedanju parlamenta, većinom glasova, Skupština je odobrila prijedlog koji je predložio Samoopredjeljenje da se Revizija budžeta za 2021. godinu uradi po ubrzanom postupku.

Očekuje se da će sjednica parlamenta za usvajanje u drugom čitanju revizije budžeta biti održana 28. jula u 10.00 sati.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri