Evropska turneja

Premijer Albin Kurti već dvije nedjelje ne boravi na Kosovu, a poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu u ponedjeljak 19. jula, u okviru dijaloga, nije se vratio na Kosovo, prenosi Lajmi.

Poslije razgovora koje je imao u Briselu, premijer Kurti se nije vratio na Kosovo i nije poznato da li je iz Belgije otputovao u neku drugu zemlju.

Kurti je sa Kosova otišao u Grčku 8. jula, gdje je prisustvovao okruglom stolu u organizaciji grčke vlade i lista "Ekonomist", a zatim je prisustvovao "Simi" simpozijumu  u Atini. Tokom njegovog boravka u Grčkoj, skoro 2.000 građana opštine Dečani imalo je trovanje, a u opštini je proglašeno vanredno stanje. Uprkos brojnim kritikama, Kurti se nije vratio na Kosovo, već je nastavio put do sljedeće destinacije - Francuske.

Sa suprugom i kćerkom, Albin Kurti je posjetio Filmski festival u Kanu gdje je prisustvovao premijeri kosovskog filma "Nema mjesta", koji se takmičio za "Zlatnu palmu". Film nije uspio da osvoji nagradu, a Kurti se uputio u Beligiju.

U Briselu se premijer Kosova u okviru dijaloga Beograda i Prištine sastao sa srpskom delegacijom i predstavnicima Evropske unije, i od tada nema zvaničnih informacija o tome gdje boravi.

Lajmi prenosi da na pitanja koja su poslali kabinetu premijera i portparolu Vlade Kosova redakcija lista još nije dobila odgovor i napominje da je kancelarija Vlade Kosova "hermetički zatvorena za medije", koji imaju priliku da postave pitanja na konferencijama za novinare koje se rijetko održavaju.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi