Moguća povezanost sa trovanjem mještana

Osnovno tužilaštvo u Peći saopštilo je da su identifikovana dvojica Srba koji su viđeni u opštini Dečani nekoliko dana prije trovanja vodom hiljada ljudi u ovoj opštini, prenosi Koha.

Javni tužilac je rekao da se radi na provjeri da li su dvojica Srba imala bilo kakve veze sa situacijom masovnog trovanja u ovoj opštini.

Tužilaštvo je izvršilo identifikaciju dva muškarca na osnovu slika sa sigurnosnih kamera, u saradnji sa Kosovskom obavještajnom agencijom.

"Osnovno tužilaštvo u Peći obavještava javno mnenje da je, u vezi sa situacijom u opštini Dečani, nakon što je primila informaciju da su prije nekoliko dana dvije osobe srpske nacionalnosti viđene kako se kreću prema manastiru Dečani, po ovlašćenju glavnog tužioca Osnovnog tužilaštva Peći u koordinaciji sa Kosovskom obavještajnom agencijom i Regionalnom direkcijom policije u Peći, preduzelo radnje i da je izvršena identifikacija ovih osoba. Dalji koraci biće preduzeti ukoliko se utvrde eventualne veze sa situacijom stvorenom poslednjih dana u opštini Dečani", kaže se u saopštenju Osnovnog tužilaštva u Peći.

 Izvor: Kosovo Online/Koha ditore