Kritike na račun vlade

Predsjednik Odbora za ekonomiju u Skupštini Kosova Ferat Shala kritikovao je premijera Albina Kurtija i njegove ministre zbog izbjegavanja odgovornosti i ignorisanja građana nakon jučerašnjeg glasanja o budžetu, prenosi Koha.

Shala je parlamentarnu grupu vladajuće stranke nazvao "režiranom tehničkom mašinerijom".

"Odobriti reviziju budžeta bez premijera u sali, u prisustvu jednog ministra, bježanje je od odgovornosti, ignorisanje građana. Trebalo je da bude prisutno najmnje pola članova Vlade. Ministri koji je trebalo da brane budžet nisu bili u sali. Budžet nije u službi građana i ne ispunjava vladin program i ne ispunjava nijedan izborni kriterijum koji je vlada obećala", rekao je Shala.

Nedostatak ministara u sali, kako je dodao, onemogućio je da se razgovara o projektima.

"Samo ’režirana tehnička mašinerija’. Nedostaju finansije u vitalnim sektorima. U principu se ne odobrava ni preliminarni Zakon o ekonomskom oporavku. Građani ne znaju šta je državni budžet od danas do kraja godine. Zbog nedostatka transparentnosti i straha od suočavanja sa istinom, premijer Kurti nije bio u sali i bio je samo ministar finansija, koji je većinu prećutao. Uznemirujuće je ono što se dogodilo", rekao je Shala.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore