Vlasnika restorana

Direktor regionalnog vodovoda „Hidrodrini“ Agron Tigani i vršilac dužnosti menadžera vodosnabdjevanja Dečana Petrit Januzaj kategorično su porekli da su bunari kojima se vrši vodosnabdjevanje stanovništva u opštini Dečani dostupni za bilo kakvu vrstu zloupotrebe, ali vlasnik lokalnog restorana Naim Muqaj tvrdi da je "video dvojicu sumnjivih Srba" o kojima je obavjestio i policiju, prenosi Indeksonlajn.

Preduzeće „Hidrodrini“ u Dečanima snabdjeva vodom stanovništvo opštine Dečani iz 18 bunara. Jedan od njih su obišli novinati portala "Albanian post" juče, nadomak sela Huljaj. Bunar je bio napola otvoren, a betonski poklopac na njemu uklonjiv i neosiguran, navodi Indeksonlajn.

Vlasnika restorana, udaljenog 500 metara vazdušnom linijom od pomenutog bunara Naim Muqaj rekao je da su 27. juna, u restoran došla dva mladića srpske nacionalnosti, automobilom novosadskih registarskih tablica i pitala kako da dođu do manastira Dečani.

Muqaj je obavjestio policiju o posjeti dva mladića jer su mu bili sumnjivi i poslao snimak sigurnosne kamere, radi njihove identifikacije.

Izvor: Kosovo Online/Indeksonline.net