Podizanje optužnice

Od subote do danas oko 800 građana opštine Dečani zatražilo je medicinsku pomoć zbog simptoma trovanja vodom, a Tužilaštvo je pokrenulo istragu povodom dva smrtna slučaja, prenosi Reporteri.

U ponedjeljak su prijavljena dva smrtna slučaja koja se smatraju sumnjivim, zbog kojih će u Osnovnom sudu u Peći podići optužnice, potvrdio je portparol osnovnog tužilaštva u Peći Skadar Nikqi.

„Zbog dvije sumnjive smrti u Dečanu za koje se sumnja da su žrtve trovanja vodom, tužilac Odjeljenja za teška krivična dijela naložio je da tijela treba poslati na obdukciju u Institut za sudsku medicinu kako bi se saznalo više o okolnostima njihove smrti", rekao je Nikqi.

Direktor Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova Naser Ramadani u ponedjeljak je rekao da još uvijek nije potvrđeno da li su ljudi u Dečanu tražili medicinsku pomoć zbog zagađene vode.

Gradonačelnik Dečana Bashkim Ramosaj rekao je da se ulažu maksimalni napori u pronalaženju uzroka ovog trovanja i da postoji sumnja u namerno trovanje koju istražuju nadležni organi.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri