Bivši ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hoxhaj rekao je da je ruski predsjednik Vladimir Putin uložio napore da iskoristi Kosovo kao antitezu u odnosu prema zapadnim zemljama, kao i da Rusija upotrebljava „lažni narativ o Kosovu“, prenosi Reporteri.

Hoxhaj je, govoreći u dokumentarnom filmu "Virusija", koji se bavi ruskom propagandom, istakao da ne postoji zemlja koja je širila više dezinformacija i služila se lažima u propagandi o Kosovu od Rusije.

"Vladimir Putin je uložio napore da koristi Kosovo kao antitezu u odnosu na Zapad, kako bi vodio politiku intervencija u suverenim državama, kršenja njihovog teritorijalnog integriteta, fragmentaciju teritorija i ujedinjenje ovih teritorija sa Rusijom. To je rađeno od ljeta 2008. godine, kada je počeo rat Rusije i Gruzije oko Abhazije i Južne Osetije, do Pridnjestrovlja i konačno do aneksije Krima, koja je bila potpuno ilegalna i koja nema osnova. Ne postoji zemlja koja je proizvela lažni narativ o Kosovu, različite izmišljotine i laži u vezi sa Kosovom kakve je proizvela Rusija", istakao je Hoxhaj.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri