Bivša ministarka za evropske integracije

Bivša ministarka za evropske integracije Dhurata Hoxha izjavila je da nije dobila zvanično obavještenje od Specijalnog tužilaštva o podizanju optužnice protiv nje i još pet lica za zloupotrebu službenog položaja i naglasila da je nevina i da su ona i svi optuženi strogo poštovali zakon o javnim nabavkama, prenosi RTK.

Hoxha je istakla da se, i pored najava da će njenom advokatu biti uručena optužnica, to nije dogodilo.

„Nisam primila optužnicu. Na dan podizanja optužnice o tome sam obavještena iz medija. Nisam primila zvanično obavještenje od Specijalnog tužilaštva. Tužilaštvo je pozvalo mog advokata i saopštilo da može da uzme spise, ali optužnica nije data ni meni, ni mom advokatu“, rekla je Hoxha.

Hoxha je istakla da su ona i još pet optuženih visokih zvaničnika strogo poštovali zakon o javnim nabavkama.

„Što se tiče optužnice i onoga što sam pročitala, tu ne postoje ni minimalni elementi sumnje  koji bi morali da budu ispunjeni, ni za mene, ni za ostale kolege sa kojima sam zajedno predmet optužnice. Svi smo nevini i strogo smo poštovali Zakon o javnim nabavkama“, dodala je Hoxha.

Optužnica protiv Hoxhe i jop pet lica je podiguta zbog sumnje i ugovora Međunarodne konsultantske usluge za potrebe Ministarstva za integraciju za 2015., 2016. i 2018. godinu.

Izvor: Kosovo Online/RTK1