Odgovor Ambasadi SAD

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Enver Dugolli je povodom saopštenja ambasade Sjedinjenih Američkih Država u kojem se kritikuje raspuštanje odbora RTK, saopštio da su poslanici u Skupštini suvereni u odlukama koje donose i da glasaju prema svojim uvjerenjima, prenosi Ekonomija onlajn.

Ambasada SAD je navela da jednostrano otpuštanje odbora šteti javnim institucijama i da dugoročne reforme zahtjevaju metodičan pristup, stavljajući interese Kosova na prvo mjesto, a stranačke po strani.

Dugolli je istakao da je Pokret Samoopredjeljenje preuzeo obavezu, nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanih 14. februara,  da ispuni očekivanja građana.

„Svijesni smo da su građani neke odluke očekivali mnogo brže, bili smo vrlo oprezni sa analizom i raspravom o svakom problemu, ne ostavljajući prostor za žurbu. Neispunjavanje zakonskih dužnosti i obaveza svakog pojedinca, odbora ili lidera koje je izabrala Skupština Republike, dobiće pravi odgovor, jer je to dužnost poslanika. Suvereni smo u odlukama i glasamo na osnovu argumenata i uvjerenja“, naveo je u objavi na Facebooku Dugolli.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online