Konsultacija sa ljekarom

Trenutna zaliha vakcina na Kosovu je stabilna, stoga je Odbor za imunizaciju protiv kovida-19 odlučio da se od sljedeće nedjelje građanima pruži prilika da izaberu vakcinu, uz konsultacije sa ljekarom iz tima, do daljnjeg, prenosi Kosovo press.

„Građani se pozivaju da pristupe platformi e-Kosovo za zakazivanje vakcinacije protiv virusa kovid -19 https://ekosova.rks-gov.net/Service/14. Pravo na zakazivanje i izbor vakcine imaju sljedeće kategorije: građani stariji od 40 godina, osobe sa hroničnim bolestima bez obzira na starost (sa medicinskim dokazima), građani sljedećih profesija: zdravstveni radnici, učitelji, Snage bezbjednosti (policija i KBS), članovi Savjeta bezbjednosti Kosova, pripadnici Kosovske obavještajne agencije, članovi civilne vlasti Kosova, vatrogasci, građanima kojima je za putovanje neophodna viza, zaposleni u avio agencijama, Državna agencija za vazdušnu plovidbu, Međunarodni aerodrom u Prištini ’Adem Jashari’, Carinici, Novinari, zaposleni u ugostiteljstvu - dokaz ugovor o radu“, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

U saopštenju se ističe da da bilo koja kategorija građana koja primi poruku / obavještenje o vakcinaciji, prilikom predstavljanja u centru za vakcinaciju u mjestu prebivališta, treba da ima sa sobom dokaz o kategoriji kojoj pripada.

„Obavještavaju se svi građani koji su se prijavili za vakcinaciju od 29.03.2021. - 15.06.2021. a nisu kontaktirani, da zakažu termin vakcinacije putem platformi e-Kosovo“, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online/Kosovapress