Nema nazad

Ministarka industrije, preduzetništva i trgovine Rozeta Hajdari izjavila je da ne postoji vremenski rok za uspostavljanje reciprociteta sa Srbijom i da će Vlada doneti odluku o tome kad se steknu uslovi, prenosi Koha.

Hajdari je istakla da Vlada, sa premijerom Albinom Kurtijem na čelu, ne odstupa od reciprociteta, ali da će doneti odluku kada svi akteri uključeni u sprovođenje budu spremni.

"Potrebna je priprema, nema nazad kada Kosovo donese odluku. To će se dogoditi kad Kosovo bude spremno. Ako je princip Vlade da štiti naše proizvođače, prerađivače, izvoznike, ne treba da budemo žrtve procesa koji je politički i koji može da guši našu ekonomiju. Nije dobro brzo donositi odluke, a zatim se suočavati sa nedostacima u primjeni. Preduzećemo mjere u pravom trenutku kada vlada bude spremna. Ne odstupamo od obaveze reciprociteta", rekla je Hajdari u emisiji "Desk" na KTV.

Ona je dodala da je Vlada po tom pitanju u komunikaciji sa Carinom Kosova i da je situacija u poređenju sa prošlogodišnjom, po pitanju prepreka u trgovini, nepromjenjena.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore