Kritike

Poslanici opozicionih partija u skupštini izneli su jučer niz kritika zbog izostanka premijera Albina Kurtiji na sjednici parlamenta na kojoj se raspravlja i o primjeni Vašingtonskog sporazuma, prenosi Reporteri.

Bivši ministar zdravlja i poslanik Demokratskog saveza Kosova Armend Zemaj ističe da “ukoliko su dogovori predviđeni Vašingtonskim sporazumom neustavni, premijer Albin Kurti bi morao da pokaže koje su to neustavne tačke i koje su posljedice“.

Stav poslanice Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj je da vlada nema platformu za dijalog sa Srbijom i da nema transparentnosti kada su u pitanju ti pregovori.

“Otišli su na razgovore i ova Skupština ne zna o čemu se razgovaralo, a o čemu nije. Zašto premijer nije rekao da li će primeniti Vašingtonski sporazum ili ne, on treba da dođe u Skupštinu na izvještavanje što prije moguće i da ne beži od odgovornosti“, zaključila je Kadrijaj.

Mišljenje poslanice Demokratske partije Kosova Blerte Deliu-Kodre je da je besmisleno govoriti o Vašingtonskom sporazumu na sjednici na kojoj nema ni jednog predstavnika aktuelne vlade.

“Ovo pokazuje njihovu aroganciju. Premijer napušta Skupštinu ne odgovarajući na pitanja na koja mora da odgovori. Ova vlada se ne upoređuje sa bilo kojom drugom zbog arogancije koju je imala u Skupštini“, rekla je Deliu-Kodra i dodala da “Kurti dolazi u Skupštinu dolazi samo da bi recitovao i predstavljao svoj folklore”.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri