Akcija policije

Pripadnici Policije Kosova iz Prištine, Gnjilana i Uroševca otkrili su kriminalnu grupu i uhapsili trojicu osumnjičenih za umešanost u izvršenje desetina teških krađa, počinjenih u više gradova na Kosovu, prenosi RTK.

Iz policije navode da su na meti ove grupe bili uglavnom lokali iz kojih su, koristeći automobil i teške alate kako bi ušli silom, krali gotovinu, elektronske uređaje, cigarete u prodavnicama i razne dragocjenosti.

Hapšenje je izvršeno danas, nakon što su osumnjičeni počinili krađu u jednom lokalu u Prištini. Na parkingu u blizini uhapšena je jedna osoba, dok su se druga dvojica dala u bjekstvo automobilom Golf 5, uprkos jasnim naredbama policije da to ne rade.

Tokom bjekstva osumnjičeni su vozilo slupali i ugrozili život jednom policijskom službeniku. Osumnjičeni su potom napustili vozilo i dali se ponovo u bijeg. Po nalogu tužioca pokrenut je i slučaj "pokušaj ubistva".

Policija je izvršila pretrese na četiri lokacije, a na jednoj od njih pronašla je drugu dvojicu osumnjičenih A.Sh. i Q.K. Hapšenju je prethodila primjena mjera tajnosti prema osumnjičenima koji su bili pod istragom i policijskim nadzorom.

Zaplenjeno je 58 grafičkih kartica, gotovina, elektronski uređaji i dragocjenosti za koje se sumnja da su ukradene. Iz policije poručuju da nastavljaju sa radom s ciljem hapšenja i drugih osumnjičenih.

Izvor: Kosovo Online/RTK1