Zajedničko nadmetanje

Lista Guxo će na lokalnim izborima biti na zajedničkim opštinskim listama sa Samoopredjeljenjem (VV), navela je ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gërvalla-Schwarz, prenosi Koha.

Donika Gërvalla-Schwarz  je istakla da je na parlamentarnim izborima Lista Guxo zajedno sa Pokretom Samoopredjeljenje uspjela da donese promjene koje očekuju građani Kosova. Ona je izrazila je uvjerenje da će njihovo zajedničko nadmetanje na lokalnim izborima konačno doneti dugo očekivanu promjenu na Kosovu.

„Lista Guxo će na lokalnim izborima biti na zajedničkim opštinskim listama sa Samoopredjeljenjem. To nije samo zato što je Referendumska lista Samoopredjeljenje + Guxo + Alternativa ostvarila plebiscitnu pobjedu na izborima 14. februara ove godine, već i zato što je naša zajednička vladajuća koalicija dokazala da zna i želi da izvrši obećane promjene. Koalicija teži vladavini zakona s jednakim mogućnostima za sve. Guxo lista predstavlja promjenu. Svi oni koji prihvataju političku viziju liste Guxo trebalo bi da imaju za cilj radikalne promjene“, napisala je na Facebooku Donika Gërvalla-Schwarz.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore