Za razliku od prethodnih

Poslanica Skupštine Kosova Fitore Pacoli izjavila je da je nepravedno što građanima Kosova nije odobrena liberalizacija viza i istakla da je nova vlada usmjerena na razvoj i borbu protiv korpucije i organizovanog kriminala, prenosi Ekonomija onlajn.

Članica Odbora za spoljne poslove i dijasporu Skupštine Kosova Fitore Pacoli navodi da zemlje EU još uvijek nisu uvjerene da je Kosovo ispunilo svoje zadatke i obaveze kada je u pitanju liberalizacija viza. Ona navodi da, za razliku od prethodnih, vlada Albina Kurtija puno radi da bi to promjenila.

„Nova vlada i kao novi skupštinski saziv su posvećeni tome da uverimo sve zemlje Evropske unije da je Kosovo ispunilo kriterijume za viznu liberalizaciju. Vlada je usmjerena na razvoj, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i samim tim zaslužujemo liberalizaciju viznog režima odmah. Problem što još uvijek nemamo liberalizaciju viznog režima je taj što države članice EU nisu uvjerene da se Kosovo dovoljno borilo protiv korupcije i organizovanog kriminala, ali sada je to naš posao i to moramo da pokažemo“, rekla je Pacoli.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online