Šef poslaničke grupe PDK

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abelard Tahiri poručio je danas da za žene na Kosovu nema većeg odlikovanja, nego da budu smjenjene kao Valdeta Daka, koju je sa mjesta predsjednika Centralne izborne komisije smenila aktuelna vlast, prenosi Reporteri.

Tahiri je dodao da poslanička grupa PDK i Valdeta Daka predstavljaju primjer najgorih poruka koje se šalju profesionalcima i ženama na Kosovu.

„Ova degradacija koja je započela od institucija otpuštanjem profesionalaca i postavljanjem članova porodice i militanata je neprihvatljiva i kao opozicija suprotstavićemo joj se svakog trenutka, svim mogućim sredstvima koja posjedujemo kao opoziciju“, rekao je Tahiri.

On je aktuelnoj vladi i njenim čelnicima postavio pitanje o tome kakav je njihov stav po pitanju primjene Vašingtonskog sporazuma.

„Naši partneri su već započeli konkretne korake, kao što je bio slučaj prije dva dana usvajanjem plana za jezero Gazivode, iako je bilo izjava od nekih pojedinaca da ne postoji zakonski osnov za sprovođenje ovog sporazuma. Kakav je stav Republike Kosovo, da li će primjena ovog sporazuma početi ili ne?", upitao je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri