Još jedna prevara

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Haxhiu rekao je da rok važenja gotovo trećine od 180 hiljada vakcina AstraZeneka koje je Norveška donirala Kosovu, ističe za sedam dana, dok ostatak vakcina ima rok važenja do kraja jula.

Haxhiu je na Facebooku napisao da je ovo “još jedna prevara aktuelne vlade, jer su vakcine koje je donirala Norveška ranije uklonjenje iz upotrebe u ovoj zemlji”.

„Vakcine AstraZeneka koje je Norveška uklonila iz upotrebe prije nekoliko mjeseci sada su ponuđene kao pomoć Kosovu, ali nažalost rok važenja kod dijela ove donacije ističe za samo sedam dana!!! Kada je Norveška ukinula vakcinu AstraZeneka prije nekoliko mjeseci, imala je na skladištu 180.600 doza. Od ovih vakcina, 52.800 doza ima rok upotrebe 30. juna 2021. godine, dok ostatak ovih vakcina koje je Norveška uklonila iz upotrebe ima rok upotrebe 30. jula 2021. To se dešava kada Vlada Kosova ne uspije sami obezbjede vakcine, a drugi doniraju dio vakcina kojima ističe rok za sedam dana”, napisao je Haxhiu.

On je zatražio od vlade pristup dokumentaciji za ovu donaciju kako bi, kako je rekao, dokazali istinitost “ove skandalozne akcije ove vlade“.

Izvor: Kosovo Online