Premijer u posjeti Parizu

Premijer Albin Kurti poručio je sinoć, nakon sastanka sa francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, da Kosovo “i pored toga što je malo, teži da se institucionalno izgradi poput Francuske”, prenosi Ekonomija onlajn.

“Privilegija i odgovornost za mene kao premijera najmlađe države u Evropi je da budem ispred predsjedničke palate Francuske da bih garantovao da će Kosovo uvijek biti u evropskim i demokratskim težnjama. Još jednom moram da izrazim zahvalnost narodu Kosova na visokoj pravdi koja je uspostavljena u okviru evroatlantskog saveza da se okonča šovinistički režim koji je ciljao na teritorije po svaku cijenu, čak i sa genocidom nad civilima”, rekao je Kurti.

On je poručio da je počastvovan time što je dobio priliku da sa francuskim predsjednikom razgovara o obavezama Kosova i vlade na čijem je čelu.

„Bez obzira koliko mala bila, naša država ima misiju da organizuje svoju kompletnu institucionalnu izgradnju, vladavinu zakona i slobodu misli istim kvalitetom kao i velike historijske države, među kojima je jedan od najboljih modela upravo Francuska“, zaključio je Kurti.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online