Kažnjavaju se svi

Policija Kosova nastavlja da apeluje na građane da budu savesni dok učestvuju u saobraćaju.

Istovremeno, Policija Kosova nastavlja da sarađuje sa građanima kažnjavajući sve one vozače koji čine saobraćajne prekršaje, a koje građani fotografišu i snimaju.

Ovog puta policija je pokazala da je kaznila i svog kolegu, nakon što je fotografisan dok službenim automobilom pretiče na punoj liniji.

„Vozilo koje vidite na ovoj fotografiji pripada Policiji Kosova, a nakon dobijanja relevantnih informacija identifikovan je i vozač i policija je preduzela odgovarajuće mjere, uključujući izricanje novčane kazne ovom policajcu. Svi učesnici u saobraćaju, bilo da su policajci ili drugi, dužni su da se pridržavaju saobraćajnih pravila jer će se na sve primjenjivati nulta tolerancija bez razlike“, kažu iz policije.

Podsjećamo, kontrola saobraćajne policije je pojačana nakon tragičnog događaja koji se dogodio prije izvesnog vremena u Košarama kod Uroševca, gdje je poginulo četiri članova porodice.

Potpukovnik Jeton Rexhepi iz Policije Kosova tokom okruglog stola na temu „Procena bezbjednosti na putevima iz naučne i akademske perspektive“, koji su organizovali Mašinski fakultet Univerziteta „Hasan Prishtina“ i akademija „Tempuli“, naglasio je da je u poređenju sa 2019. godinom, 2021. godine broj smrtnih ishoda povećan za još 9 slučajeva.

Prema njegovim riječima, u periodu januar-maj 2021. godine 42 osobe su izgubile život u saobraćajnim nezgodama.