Olakšao mu posao

Predsjednik Socijaldemokratske partije Dardan Moliqaj u emisiji "Presing" na T7 rekao je da je američki ambasador Phillip Kosnett, onim što je izjavio, premijeru Albinu Kurtiju olakšao posao na prihvatanju Zajednice srpskih opština. Moliqaj je poručio i da neće stati dok pravda za njegovog nastradalog prijatelja Astrita Deharija ne bude zadovoljena, prenosi Ekonomija onlajn.

"Kosnettovo pismo o dijalogu čitamo drugačije. Nije protiv Kurtija, ali jeste nešto drugo. Otvara Kurtiju vrata za Zajednicu“, rekao je Moliqaj u emisiji "Presing" na T7.

Dodao je da se o nečemu razgovaralo i da je postignut dogovor u okviru dijaloga.

"Kurti će prihvatiti Zajednicu jer ima pritisak međunarodnih organizacija i nema drugog izbora. Priprema teren jer nema drugo rješenje“, rekao je Moliqaj.

Istakao je da su dostupna rješenja manjkava.

"Postoje samo dvije mogućnosti. Zajednica ili status kvo. Ovo drugo je opasnije“, zaključio je Moliqaj.

Moliqaj je rekao da ima samo jedan zahtjev za Vladu - "pravda za Astrita Deharija“.

Dodao je da ukoliko pravda ne bude zadovoljena u slučaju Deharija, koji je prije nekoliko godina umro u zatvoru pod još nerazjašnjenim okolnostima, da će životi advokata Toma Gashija i Albina Kurtija biti uništeni.

"Prevarili su ga da su u njemu imali prijatelja, a bio je moj vrlo bliski prijatelj“, rekao je Moliqaj.

"Oni koji ne ukazuju pravdu Astritu odgovorni su za nedostatak pravde, uključujući i advokata. Dok se pravda ne zadovolji neću stati“, rekao je Moliqaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online