„Bez pregovora - Samoopredjeljenje“

Predsjednik Socijaldemokratske inicijative Fatmir Limaj izjavio je da je poslije sastanka premijera Albina Kurtija sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem pao slogan „Bez pregovora - Samoopredjeljenje“, prenosi Ekonomija onlajn.

„U politici postoje obaveze, ljudi vas cijene po tome da li ispunjavate obaveze ili ne. Samoopredjeljenje se politički imenovalo sloganom ’Bez pregovora – Samoopredjeljenje’, ali je to sada palo“, rekao je Limaj.

Podsjetio je na obećanja da će se dijalog imati unutrašnji karakter sa Srbima sa Kosova, da neće nastaviti dijalog bez izvinjenja Srbije i mnogo drugih obećanja.

„Posljednje je bilo da dijalog nema prioritet, da je šesti ili sedmi prioritet. I održao je sastanak“, rekao je Limaj u emisiji „Rubikon“ na KTV.  

Istakao je da aktuelna vlada želi da izbriše institucionalno i historijsko pamćenje.

„Kao što smo govorili, otići će kad god bude pozvan. Prekršio je obećanja. Nastavlja sa neiskrenošću. Mora da skupi snage i kaže da se ovo što radi razlikuje od onoga što je govorio. Žele da izbrišu historijsko i institucionalno pamćenje. To je juče pokazano u Briselu - nastavakom dijaloga“, zaključio je Limaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online