Poslanik PDK

Članovi skupštinskog Odbora za zdravstvo posjetili su jučer centar za vakcinaciju u sali "1. oktobar" u Prištini, prenosi Reporteri.

Tom prilikom član ove komisije iz redova PDK Bekim Haxhiu kritikovao je organizatore i rekao da je u sali "1. oktobra" video više medicinskog osoblja nego vakcina.

"Došli smo zajedno kako bismo izbliza posmatrali proces vakcinacije. Kosovo je posljednja država na svijetu u pogledu vakcinacije. Zahvaljujem se osoblju na posvećenosti. Danas smo vidjeli više medicinskog osoblja nego vakcina. Dakle, aspekt neorganizovanja od strane Ministarstva zdravlja. Mnogi volonteri i specijalisti rade čak i bez ugovora", rekao je Haxhiu.

Haxhiu je istakao da je obećana masovna vakcinacija, ali je vakcinisano samo 4.000 građana.

"Postoji zdravstveno osoblje koje radi dva mjeseca bez pauze, čak ni subotom i nedjeljom. Posebno se zahvaljujemo zdravstvenom osoblju koje ulaže sve napore da vakciniše građane, ali nedostaje organizacija. Postoji mnogo propagande. Nismo dobili odgovor koliko je dostupnih vakcina, ali po potrošenom shvatamo da postoji 70.000 doza, a sa druge strane se tvrdi da je plan da se vakciniše 500.000 građana", dodao je Haxhiu.

Koordinator centra Niman Bardhi rekao je da sa procesom vakcinacije sve u redu, apelujući na građane da se prijave za vakcinaciju.

"Apelujem na sve građane da se prijave i vakcinišu. Nadamo se da nas taj proces neće stagnirati", izjavio je Bardhi.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri