Vodi se istraga

Policijski inspektorat Kosova vodi istragu protiv policajca koji je uhapsio bivšeg šefa ORV OVK Faika Fazliua pod sumnjom da je počnio krivično djelo „lakša tjelesna povreda“ i preporučio njegovu suspenziju, prenosi Gazeta express.

Pre nekoliko dana Fazliu je Inspektoratu dostavio žalbu protiv policjca i njegovog nadređenog, uz koju je priložio ljekarski izvještaj, u vezi sa okolnostima u kojima je uhapšen u jednom baru u Prizrenu.

Fazliu je izjavio da je iznenađen što je uhapšen i negirao je da je pretio policajcu, rkavši da ga čak nije ni pogledao.

Takođe je naveo da mu je u policijskoj stanici je pretpostavljeni policije u Prizrenu tri puta izrekao uvredljive pretnje.

Istakao je da se policajac prema njemu ponašao tendenciozno.

„Zapravo, ne znam ni kako da objasnim kako je došlo do hapšenja, jer apsolutno nisam dao ni najmanji povod policajcu da se tako ponaša prema meni. On se tendenciozno ponašao prema meni, znam to. Objasnio sam to istražiteljima, koji su se i sami uvjerili, gledajući video snimak i Tužilaštvo je videlo da nemam apsolutno nikakve veze sa bilo kakvim pretnjama policiji“, rekao je Fazliu.

Nakon hapšenja Fazliua, došlo je do verbalnog okršaja putem društvenih mreža, između njega i ministra unutrašnjih poslova Xhelala Sveçle koji je objavio da je „prošlo vrijeme da policajce vređaju i napadaju tokom vršenja dužnost".

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express