Poslanik PDK

Osuda hapšenje veterana OVK Faika Fazliua u Prizrenu stigla je i od poslanika Demokratske partije Kosova Ardiana Kastratija, koji smatra da ovakvi postupci policije i aktuelne vlade imaju za cilj "vređanje i podgrijevanje mržnje prema OVK“.

Kastrati je na Facebooku napisao da, za razliku od premijera i ministra policije Albina Kurtija i Xhelala Sveçle, Fazliu nije bacao suzavac na institucije Kosova, nije palio automobile policije, već je "tokom rata davao dijelove tijela u borbi, a njegova porodica mučenike“.

"Sjetite se kada je Kurti našeg policajca nazvao majmunom. Hapšenje istaknutih vojnika poput Faika Fazliua bio je i jeste cilj Srbije i Rusije. Kurtijev režim preko Sveçle služi ovoj svrsi i tim šemama. Porodično zapošljavanje, korupcionaški skandali u Prizrenu, spoljnopolitički skandali, karakterišu novu vladu. Ovo potvrđuje činjenicu da oni nisu imali za cilj borbu protiv korupcije, već jednostavno sistematsko uništavanje imidža OVK upravo zato što su njihovi osnivači njihovi politički protivnici“, napisao je Kastrati.

On je naglasio da na ovom putu vlada neće imati podršku albanskog naroda i da im "saradnici mogu biti samo Srbija i Rusija“.

Ovaj slučaj predstavlja ozbiljnu prijetnju za našu socijalnu koheziju i samo Rusija i Srbija žele sukobe i politički haos na Kosovu. Da bi garantovali taj politički haos i mržnju prema OVK, oni moraju da pošalju svoje tenkove i bataljone, jer tu misiju uspješno sprovodi režim Kurtija preko vladajućeg ministra Sveçle“, napisao je Kastrati.

Izvor: Kosovo Online