Predsjednik SDP

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Dardan Moliqaj osudio je hapšenje veterana OVK Faika Fazliua u Prizrenu, kojeg su pripadnici policije uhapsili zbog, kako su istakli, prijetnje policajcima, prenosi Gazeta express.

Moliqaj je rekao da policija nija tako ažurna na reakcije političara i ekonomskim moćnika, kao i da ne reaguja na vrijeme i pravilno kada muškarci ubijaju i siluju žene.

"Nikada nismo vidjeli da policija reaguje na ljude koji imaju političku i ekonomsku moć. Nikada nismo vidjeli da policija na vrijeme i pravilno reaguje kada muškarci ubijaju i siluju žene. Vidjeli smo zloupotrebu moći policije čak i unutar stanice. Zloupotrebljena su i policijska ovlašćenja u pandemiji. Policija je takođe koristila nasilje nad političkim aktivistima“, rekao je on Moliqaj.

On je kritike izneo i na račun aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Xhelala Sveçle, navodeći da Sveçla i njegove kolege u vladi sprovode osvetničke kampanje koje nisu usmjerene na pravdu.

"Kao i ostali Kurtijevi ministri, i Sveçle je oruđe i on hrani klimu osvete koja nema za cilj pravdu za ljude, već propagandu za moć", zaključio je Moliqaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express