Bili na meti

Bivši portparol Samoopredjeljenja (VV) Arlind Manxhuka pokušao je relativizuje incident između pripadnika policije i bivšeg predsjednika Organizacije ratnih veterana OVK Faika Fazliua kroz podsjećanje da su aktivisti Samoorpredjeljenja takođe stradali u sukobima sa policijom, prenosi Gazeta express.

Manxhuka je podsjetio da su aktivisti Samoopredjeljenja bili na meti policije.

"Oni žele da uporede akcije Samoopredjeljenja sa napadima bivšeg režima, ali je to neuporedivo. Oduvijek smo imali političke zahtjeve, uvijek smo bili opozicija zlu koje je donela moć. Nikada aktivista Samoopredjeljenja nije napao policiju jer je jak, čak se dešavalo suprotno kada je došlo do sukoba u protestima, upravo sa pozicije „pretučenih“, „uhapšenih„ demonstranata“. I prije svega ako je neko pretpreo kazne, onda su to aktivisti Samoopredjeljenja“, naveo je u Facebook objavi Manxhuka.

Po njegovim riječima, snimci Albina Kurtija su namjerno pogrešno izmontirani.

„Video Albina u kome se obraća policajcu je montirana sekvenca na način na koji su to htjeli urednici. Nekoliko sekundi prije te sekvence vidjeli biste kako brutalno 5-6 policajaca tuku aktivistu, a nekoliko minuta prije toga kako žena pada u nesvijest da bi potom umrla od traume koju pretrpela kada je na trgu ugledala nasilje nad demonstrantima. Ali ova sekvenca je izabrana da bi relativizovala sve što se dogodilo u posljednjih 20 godina. Ovaj narod je živeo ovdje, oni znaju šta se ovde dogodilo“, napisao je Manxhuka.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express