Nakon izjava ministara vlade

Veterani OVK su nakon izjava ministara vlade Albina Kurtija koje nazivaju skandaloznim i hapšenja veterana Faika Fazliua upozorili na mogućnost masovnih protesta, prenosi Reporteri.

Vršilac dužnosti predsjednika Organizacije ratnih veterana OVK Faton Klinaku je najavio sastanak rukovodstva organizacije, zbog kako je naveo, "skandaloznih izjava" ministara Kurtijeve vlade.

„Prije hapšenja Faika Fazliua, bivšeg lidera OVK i nasilja nad njim od strane policijskih službenika, desio i skandal poput slučaja poziva Fahrija Fazliua od strane Specijalnog suda, koji je imao samo osam godina u vrijeme rata. Dogodile su se i druge stvari, poput kršenja ljudskih prava nad uhapšenima u Hagu, skandaloznih izjava ministara povodom čega smo na sastanku izrazili  zabrinutost Albinu Kurtiju, tako da će Organizacija ratnih veterana sazvati sastanak na kome će odlučiti o daljem djelovanju u vezi sa razvojem događaja“, napisao je u Facebook objavi Klinaku.

On je upozorio na mogućnost masovnijih protesta.

„Oni koji iznose optužbe treba da se pripreme ako se protest održi, jer ga ne podržavaju stotine već hiljade ljudi“, naveo je Klinaku.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri