Privredni krimnal

Osnovno tužilaštvo u Prištini saopštilo je da je pritvorilo tri osobe zbog sumnjivog ugovora vrijednog 450.000 eura a koji je zaključen između Telekoma i ekonomskog operatera pod nazivom "Zone Mobile".

Kako se navodi u saopštenju, nakon preduzimanja istražnih radnji u slučaju ugovora zaključenog između Telekoma i "Zone Mobile", vrijednog oko 450.000 eura, akcija je nastavljena po nalogu državnog tužioca u saradnji sa PAK-om i Direkcijom istrage protiv privrednog kriminala i korupcije.

"Tokom ove akcije izvršeni su pretresi kuća i prostorija u opštinama Priština, Peć i Prizren, gdje su oduzeta razna dokumenta i dobra u vrijednosti od oko 30.000 eura, a uhapšene tri osumnjičene osobe", navodi se u saopštenju.

Lice čiji su inicijali F.A., vlasnik "Zone Moblie“ osumnjičeno je da je počinilo krivično djelo "Zloupotreba i prevara u javnim nabavkama" i "Izbjegavanje poreza“.

Drugi osumnjičeni sa inicijalima A.P. vlasnik Kompex-a, osumnjičen je da je počinio krivično djelo "Lažni dokumenti u vezi sa porezom", kao i drugi osumnjičeni sa inicijalima G.H. vlasnik kompanije Versacop, osumnjičen da je počinio krivična djela "Lažni dokumenti u vezi sa porezom" i "Utaja poreza".

"Osumnjičeni su odlukom državnog tužioca zadržani na 48 sati i protiv njih će u zakonskom roku biti podnjet zahtjev za pritvor pred nadležnim sudom“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kallxo.com je 30. marta izvještavao o hapšenju bivšeg direktora finansija i bivšeg direktora marketinga u Telekomu.

Tada su uhapšene ukupno četiri osobe čiji su inicijali T.M., A.O., K.M. i D.C.

Gore navedeni se sumnjiče da su u svojstvu službenih lica Telekoma, tokom sprovođenja ugovora u iznosu od 327.000 eura, zloupotrebili ovaj ugovor u ličnu korist.