Predsjednik PDK

Predsjednik Demokratske partije Kosova (PDK) Enver Hoxhaj sastao se danas sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani, a tema sastanka bila je dogovor oko datuma održavanja lokalnih izbora na Kosovu, na kome je Hoxhaj predstavio stav Demokratske partije Kosova u vezi sa tim procesom.

Hoxhaj zatražio je od predsjednice Osmani da prije objavljivanja datuma izbora kompletira sastav Centralne izborne komisije.

"Nerad predsjednika može da ugrozi ili ošteti izborni proces. Zbog toga smo tražili od predsjednice da nam odobri ustavno pravo kao stranke da imamo dva člana CIK", rekao je Hoxhaj.

Što se tiče datuma lokalnih izbora, Hoxhaj je rekao da Osmani treba da odredi datum koji Centralnoj izbornoj komisiji daje dovoljno vremena za profesionalnu pripremu ovog procesa.

"Demokratska partija Kosova traži od predsjednice da odredi datum lokalnih izbora koji daje dovoljno vremena CIK i drugim mehanizmima za pripremu boljeg izbornog procesa", rekao je Hoxhaj.

Hoxhaj je naveo da Demokratska stranka vrši maksimalne pripreme za ove izbore. PDK je do sada predstavio tri kandidature za gradonačelnika u Prizrenu, Štimlju i Kosovu Polju.

Hoxhaj je predložio 31. oktobar kao datum održavanja lokalnih izbora na Kosovu.

"PDK je kao nijedna druga politička stranka dobro pripremljena za lokalne izbore. Vidjeli ste da smo posljednjih nedjelja sa partijskim kolegama bili na terenu. Već imamo prva imenovanja kandidata za gradonačelnika. Smatramo da su svi pravni argumenti na strani PDK i očekujemo da predsjednica upravo na ovoj temi pokaže da zastupa interese svih političkih partija i građana Kosova", rekao je on.

Izvor: Kosovo Online