Patrolne jedinice kod škola

Policija Kosova u regionu Prištine uhapsila je trinaest osoba za više slučajeva koji su prethodnih dana prijavljivani policiji i pojačala svoje patrole radi veće bezbjednosti, saopštili su iz policije.

Kako poručuju iz Policije Kosova, što se tiče incidenta koji se dogodio ispred zgrade i školskih prostorija u naselju Dardanija u Prištini prije nekoliko dana, nastavlja se istraga.

Navode i slučaj koji se dogodio 28. maja ove godine oko 13.30 kada je prijavljeno da je nekoliko osumnjičenih osoba napalo žrtvu A.H. nanevši joj tjelesne povrede, te da su se osumnjičeni odmah udaljilji odatle.

Istog dana oko 14.20, žrtva (A.H) otišla u naselje Ulpijana u Prištini i napala osumnjičenog (B.G.), izbola ga nožem i povrediila ga.

Od 13 uhapšenih osoba pet je već upućeno u pritvorski centar, dok je za četiri osobe sudija odredio pritvor, nekoliko osoba je ispitano u svojstvu svjedoka i podnijete su tri krivične prijave – za nanošenje tjelesnih povreda i prijetnju.

Juče su policajci u civilu oduzeli šaržer kalibra 9X19 mm, identifikovali žena kojoj je nakon kontrole oduzet gasni pištolj sa dva šaržera i četiri metka.

U okviru Operativnog plana "Sigurnost u školskim objektima" policijski službenici u civilu sprovode akcije kako bi obezbedili sigurno okruženje u i oko školskih objekata, spriječavanjem mogućih incidenata, identifikovanjem osoba koje nisu učenici u tim školama, kao i posmatranje i komunikacija sa osobama koje su umješane u razne incidente.

"Ovakve preventivne aktivnosti policije u saradnji sa školskim vlastima nastaviće se u budućnosti kako bi se obezbjedila veća sigurnost za sve", zaključuje se u saopštenju Policije Kosova.