Ministar za lokalnu samoupravu

Ministar za lokalnu samoupravu Elbert Krasniqi ocjenjuje da je pitanje uspostavljanja Zajednice srpskih opština zatvoreno i da više nema o čemu da se razgovara, prenosi Koha.

Krasniqi je u intervjuu za KTV rekao da je Ustav odbacio mnoge tačke sporazuma koje su predviđale osnivanje ZSO i da "sada niko ne može natjerati nekoga da učini nešto suprotno najvišem pravnom aktu u zemlji".

"Zajednica srpskih opština je neustavna, dokazano je da 24 tačke tog sporazuma krše ustavna načela. O tome više ne možemo razgovarati, naša multietnička država ne može dopustiti stvaranje etničkog udruženja", rekao je Krasniqi.

Odbacio je ideju da bi moglo doći do pritiska međunarodnih organizacija, jer je riječ o sporazumu potpisanom između dvije zemlje u Briselu.

"Ne možemo djelovati suprotno Ustavu, on je osnova, ne možemo stvarati druga tijela koja nisu u skladu s Ustavom, nemamo o čemu razgovarati. Ne možemo djelovati protiv Ustava, to je stav koji nećemo promjeniti, niko ovo ne može tražiti", zaključio je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore