Potvrdila Ambasada SAD

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu potvrdila je da će zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Mathew Palmer boraviti u zvaničnoj posjeti Kosovu sljedeće nedjelje, prenosi Reporteri.

Kako se navodi u pisanom odgovoru ambasade SAD za taj portal, Palmer će tokom posjete Kosovu održati sastanke sa državnim zvaničnicima radi razgovora o bilateralnim odnosima.

"Palmer će sljedeće nedjelje boraviti na Kosovu da bi se sastao sa vladinim zvaničnicima i razgovarao o našim bilateralnim odnosima. Što se tiče specijalnog predstavnika EU za pregovore Miroslava Lajčaka, obratite se kancelariji EU", kaže se u odgovoru američke ambasade na Kosovu.

Prema saznanjima Reporterija, Kosovo će početkom sljedeće nedjelje posjetiti i Miroslav Lajčak, a dolazak Palmera i Lajčaka se očekuje u nedjelju, dok će sastanci biti održani u ponedjeljak.

Očekuje se da će se ova nenajavljena posjeta Palmera i Lajčaka Kosovu dogoditi neposredno prije nastavka dijaloga između Kosova i Srbije, što se, iako nema zvaničnog datuma, sredinom juna.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri