Ministarstvo spoljnih poslova na čijem je čelu Donika Gërvalla-Schwarz našlo se na meti kritika javnosti zbog objava na zvaničnom Twitter nalogu, a u vezi sa dešavanjima u Bjelorusiji i ulozi Rusije na Balkanu, prenosi Ekonomija onlajn.

Novinar Enver Robeli kaže da je objava ovog ministartstva na lošem engleskom jeziku zapravo "neprofesionalna, nediplomatska i neozbiljna“.

On je dodao da je i nedavna objava ovog ministartsva o situaciji na Bliskom istoku bila nerazumljiva i pozvao ih je da "poboljšaju svoj profesionalni nivo“.

"Objava MSP na Twitteru prije nekoliko dana o sukobu na Bliskom istoku je, takođe, bila neprofesionalna, neuravnotežena i apsurdno pojednostavljuje sukob gdje se stvari ne mogu vidjeti crno-bijelo. MSP mora hitno da postigne profesionalni nivo komunikacije sa javnošću. Zvanični profil na Twitteru nije blog ili privatni Facebook profil, gdje možete pisati korak po korak na lošem engleskom jeziku. Profil MSP na Twitteru je zapravo odraz stavova države Kosovo. Sa postovima poput posljednjih, Kosovo se pojavljuje pred svijetom sa zaprljanim ogledalom. Ova praksa mora da se prekine - odmah! Odgovornost nije samo na MSP, već na čitavom vladinom kabinetu, koji izgleda uspavan u udobnosti glasanja“, rekao je Robeli.


Twitter objava MSP

I mišljenje stručnjaka za politička pitanja Agona Maliqija je da bi zvanične objave trebale da budu ozbiljnije, jer, kako kaže, institucije ne mogu biti na istom nivou kao Facebook analitičari.

"Molba za Ministarstvo spoljnih poslova: zvanični tvitovi da budu ozbiljniji i koherentniji u stilu, jeziku i sadržaju. Država ne može objavljivati status slobodnog stila poput statusa Facebook analitičara", rekao je Maliqi.

Ministarstvo spoljnih poslova je nakon kritika izbrisalo objavu na engleskom jeziku u kojoj je, kao znak reakcije na hapšenje bjeloruskog novinara Romana Protaševiča, od SAD-a i EU zatraženo da djeluju protiv Rusije.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online