Šef poslaničke grupe AAK

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri kaže da stranka kojoj pripada zahtjeva da se na vanrednoj sjednici Skupštine, u ponedjeljak, razgovara o pitanju vakcinacije, a ne o vladinom programu, prenosi Ekonomija online.

Tahiri je istakao da AAK želi da podrži vladu, tražeći od premijera Albina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitie da djeluju u vezi sa upravljanjem i obezbjeđivanjem vakcina.

„Zasjedanje u ponedjeljak ne bi trebalo da raspravlja o vladinom programu već o masovnoj vakcinaciji. Šta se, momci, dešava sa kupovinom vakcina? Vi imate budžet u Vladi za kupovinu vakcina i zato pozivamo premijera Kurtija i ministra Vitiu da djeluju. Donosite odluke kako biste sprečili gubitak života”, rekao je Tahiri.

On je dodao da je Kosovo u ravni sa mnogim siromašnim zemljama kada je u pitanju vakcinacija.

“U istoriji upravljanja, ova vlada nije donela odluku o glavnom pitanju. Imate budžet, imate izgrađen sistem i kupovinu bez protivljenja opozicije, šta vam se dođavola dogodilo, šta glumite. Ovdje smo da pružimo podršku“, naveo je Tahiri.

Njegov stranački kolega Shemsedin Dreshaj rekao da treba započeti masovnu vakcinaciju, ali da trenutan broj obezbjeđenih vakcina na Kosovu to ne garantuje da je moguće uraditi.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online