Poslanica AAK

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj istakla je da zahvaljujući nesposobnosti Vlade na čelu sa Albinom Kurtijem da obezbedi dovoljni broj doza antikovid vakcina, Kosovo i dalje ima najmanji broj vakcinisanih.

Kadrijaj je to rekla na današnjem sastanku parlamentarne Komisije za evropske integracije na kojoj je bio prisutan i šef Kancelarije EU u Prištini Tomas Suniog i istovrmeno zahvalila EU na donaciji novih doza vakcina.

Kada je riječ o viznoj liberalizaciji Kadrijaj je napomenula da je od ambasadora Sunioga zatražila da integracija Zapadnog Balkana bude inkluzivni proces za sve zemlje koje bi trebalo da se istovremeno integrišu u evropsku porodicu.

"Kosovo je ispunilo sve kriterijume za liberalizaciju viznog režima, tako da je apsurdno nastaviti sa ovom situacijom. Evropska Unija bi trebalo da razmisli, liberalizuje vize za Kosovo, kao i da utiče na pet država članica koje još uvijek nisu priznale nezavisnost naše države, da to što prije i učine", napisala je Kadrijaj na Facebooku.

Izvor: Kosovo Online