Njegov rad jendak nuli

Socijaldemokratska partija (SDP) održala je protest ispred Ministarstva zdravlja zatraživši ostavku ministra zdravlja Arbena Vitiu, prenosi Ekonomija onljan.

Aktivisti te stranke stavili su špric ispred zgrade ministarstva, ukazujući da resorno ministarstvo nije u stanju da obezbjedi antikovid vakcine za građane Kosova.

Član predsjedništva te stranke Nol Nushi kritikovao je rad minstra zdravlja Vitije.

On je kritikovao i predsjednicu Kosova Vjosu Osmani zbog toga što je upriličila iftar za premijera Albina Kurtija, kao i predsjednika Skupštine Glauka Konjufcu.

"Vlada nije kupila nijednu vakcinu, a one koje imamo rezultat su dobre volje međunarodnih organizacija. Danas smo ministru Vitiji doneli prvu dozu vakcine za ostavku pošto je njegov rad u ministarstvu jednak nuli“, naglasio je on.

Prema njegovim riječima, tempo vakcinacije je nizak i ne postoji mogućnost da se do kraja godine vakciniše 60 odsto stanovništva.

On je ukazao da je do sada je izrečeno više od 200.000 novčanih kazni i da će ova stranka preduzeti inicijativu za potpisivanje peticije građana za ukidanje kazni.

Nushi je kritikovao i situaciju vezanu za ugovor sa kompanijom Pfizer, naglasivši da još uvijek nije poznato šta se dogodilo.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online