Suprug Donike Gërvalle

Stefan Schwarz, bivši njemački poslanik i suprug kosovske šefice diplomatije Donike Gërvalle-Schwarz, rekao je povodom napada opozicije na njegovu suprugu, da samo kukavice napadaju na primitivan i rasistički način, prenosi Gezeta express.

Govoreći o svom doprinosu afirmaciji Kosova, Schwarz je naveo da je “konačno zaustavljen Miloševićev režim, uključujući njegove poslušnike poput Vučića i Dačića”.

“Zahvalan sam na dostojnom, dobrom karakteru ponosnog albanskog naroda koji je uvijek pokazivao poštovanje prema svojim prijateljima na Kosovu i van njega. Ponosan sam na svoje prijateljstvo sa toliko Albanaca koja datiraju iz najmračnijih vremena za Kosovo i njegov narod”, rekao je on.

Schwarz je istakao da je njegova zemlja “Njemačka prvi put poslije Drugog svetskog rata zaratila zbog Kosova kako bi mu pomogla”.

“Krenuvši u rat da zaustavimo genocid nad Kosovom pomogli smo da se zaustave zločini i spasili smo mnogo života. Bio sam dio onih koji su radili na bombardovanju, kako bi se zaustavila srpska agresije”, rekao je Schwarz.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express