Lider AAK-a

Lider Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Ramush Haradinaj zahtjevao je od vlade Albina Kurtija ublažavanje antikovid mjera radi oporavka ekonomije i istakao da njegova stranka podržava legitimne zahtjeve ugostitelja.

Haradinaj je podsjetio da je ugostiteljski sektor podneo najveće posljedice izolacije i vladinih mjera upravljanja pandemijom.

"Večeras smo se pridružili ugostiteljima iz cijele zemlje i razgovarali smo o izazovima sa kojima se i dalje suočavaju. Vladina pomoć za ovaj sektor pored toga što se odlaže je i nedovoljna. Vlada nastavlja da kažnjava ugostitelje kroz uvođenje neregularnih i paničnih mjera“, napisao je Haradinaj.

Lider AAK je naveo da ugostiteljski sektor na Kosovu čine mala ili srednja preduzeća ističući da nedostatak ekonomske podrške može da doprinese daljem rastu nezaposlenosti koji bi mogao da dovede do, kako navodi, fatalnog pada ekonomije.

"Vladine mjere upravljanja pandemijom zahtjevaju pažljivu analizu jer su prouzrokovale nepotrebne ekonomske posljedice. Nakon što je zabilježen pad broja zaraženih, zahtjevamo hitno uklanjanje mjera koje su panično uvedene i potpuno otvaranje ekonomije kao što je ova vlada i obećala. Svaki izgubljeni dan je nenadoknadiv“, naglasio je Haradinaj.

On je napisao da Alijansa za budućnost Kosova podržava legitimne zahteve ugostitelja.

"Mi ćemo biti sa njima da se suprotstavimo nepravdi koja se ovom sektoru čini zbog nesposobnosti vlade da preduzme smele korake u korist ekonomskog oporavka“, napisao je Haradinaj u objavi na Facebooku.

Izvor: Kosovo Online