Pfizer vakcinom

Tokom tri dana u centru za vakcinaciju u dvorani "1. oktobar" u Prištini 1.900 zdravstvenih radnika primilo je Pfizer vakcinu protiv koronavirusa, prenosi Ekonomija onlajn.

Direktor centra za vakcinaciju Niman Bardhi rekao je da je danas do podneva vakcinisano 300 zdravstvenih radnika, dok je tokom jučerašnjeg dana vakcinisano njih 940.

"Danas je treći dan vakcinacije u kojoj se vakcinišu zdravstveni radnici sa cijelog Kosova. Vakcinaciju vrše samo profesionalci iz Prištine, ali na nacionalnom nivou", rekoa je Bardhi.

Bardhi očekuje da će se u roku od najviše pet dana završiti vakcinacija drugim kontingentom vakcina i zahvalio starijim sugrađanima na razumijevanju činjenice da su u vakcinaciji sada prioritet medicinski radnici.

"Hvala svim kategorijama starijih koji su pokazali veliko razumijevanje i nisu se usprotivili što su ove vakcine predviđene samo za zdravstveno osoblje", zaključio je Bardhi.

Ministarstvo zdravlja dobilo je prvi kontigent Pfizerovih vakcina kao danaciju Evropske Unije koja se koriste za imunizaciju zdravstvenih radnika.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online