Vratiti se Thaçijevoj ideji za mir

Novinar Milaim Zeka izjavio je da će Kosovo, ako ne bude u koordinaciji sa međunarodnim partnerima, biti suočeno sa gubitkom 17 odsto teritorije, prenosi Reporteri.

“Albin Kurti ili bilo koji albanski političar u Prištini i Tirani trebalo bi da shvati da je supersila uspjela da podjeli Berlin na pola, glavni grad najmoćnije evropske države. Ako se ne koordiniramo sa našim međunarodnim partnerima, posebno sa Njemačkom i Sjedinjenim Američkim Državama, uvjeren sam i veoma zabrinut da će budućnost Kosova biti podjela 17 odsto teritorije”, rekao je Zeka.

Zeka je dalje rekao da bi Kosovo trebalo da se vrati Thaçijevoj ideji za mir.

"Ovu ideju podržavaju mnogi ljudi OVK. Da se okonča kosovsko-srpski sukob. Djeca ne bi trebalo da odrastaju sa idejom sukoba. Ne zaboravimo da je tokom godina rata albanski narod samo jednom imao podršku NATO. Kosovo ne bi bilo oslobođeno od Srbije da nije bilo NATO aviona. Znamo svoju moć u odnosu na Srbiju. Znamo da bi, da nema Kfora na Kosovu i američke baze u Bondstilu, vojnici novog Slobodana Miloševića, a to je Vučić, za četiri sata sletjeti ne samo u Prištinu, već i u Prizren i Kuks“, rekao je Zeka.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri