Lider LDK

Lider LDK Lumir Abdixhiku rekao je da će kao opoziciona stranka tražiti od premijera Albina Kurtija da izvrši svoju ustavnu ulogu u vezi sa pitanjem dijaloga Beograda i Prištine, prenosi Reporteri.

Prema njegovim riječima pregovori Beograda i Prištine nemaju alternativu i ističe da u politici nije mjesto onima koji hoće da slušaju aplauze već da donose teške odluke.

„Albin Kurti ima ustavnu obavezu po pitanju dijaloga i tu nema drugog rješenja ni alternative. Premijer ne može da kaže da mu je dijalog peti ili šesti prioritet, jer se ispostavilo da je to prvi prioritet, čak i ispred pandemije. Nismo u politici zbog aplauza. Politika se odnosi na donošenje teških odluka u interesu zemlje", kaže Abdixhiku.

On ističe da će Albin Kurti sesti za pregovarački sto sa Aleksandrom Vučićem i da američka administracija neće nametati svoja rješenja.

"Kurti će biti za pregovaračkim stolom sa Aleksandrom Vučićem da brani interese Kosova pred protivnikom nezavisnosti Kosova. Ja ne mogu da govorim u ime američke administracije ali znam da ne nameće rješenja koja nisu u potpunosti u skladu s političkom voljom Kosova", ističe lider LDK.

Abdixhiku je naglasio i da će LDk "kao opoziciona stranka tražiti od premijera da izvrši svoju ustavnu ulogu".

"Ako postoji dobro rješenje za Kosovo, uvjeren sam da će ga podržati sve albanske političke stranke, u okviru dijaloga u parlamentu, za šta su nas birali građani Kosova“, navodi Abdixhiku.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri