Ambasador SAD na Kosovu

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Philip Kosnett, rekao je da su posvećeni pružanju podrške procesu dijaloga koji vodi EU, prenosi RTK2.

Kosnett je rekao da je administracija američkog predsjednika Joea Bidena pažljivo pregledava  rad prethodne američke administracije i da je zaključak da postoji mnogo dragocjenih dijelova.

Upitan da li je Vašingtonski sporazum osnova za nastavak pregovora između Kosova i Srbije, Kosnett je naglasio da je Bidenova administracija prihvatila sporazum.

„Bidenova administracija u potpunosti je prihvatila Wašingtonski sporazum. Ali to ne znači da je to jedina skica za razgovor kada se sastanu vlada Kosova i vlada Srbije pod pokroviteljstvom EU. Imate političke elemente o kojima nije bilo riječi u tom sporazumu“, rekao je Kosnet za RTV 21.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Philip Kosnett komentarisao je i dokumenta koja kruže po medijima a koja predviđaju promjenu granica na Zapadnom Balkanu.

"Ne znam ko piše ove nezvanične dokumente, ali ko ih piše sigurno je zadovoljan prekomjernom reakcijom", rekao je Kosnett.

Američki ambasador na Kosovu Philip Kosnett je istakao da ni SAD ni njihovim evropskim partnerima nije u u interesu da promovišu bilo kakvu razmjenu teritorija na Kosovu.

Izvor: RTK2