Ne razmjena teritorija

Bivši političar Azem Vllasi rekao je da ideja razmjene teritorija ne bi smela da se razmatra kada je riječ o dijalogu sa Srbijom, prenosi Gazeta express.

Vllasi kaže da druge zemlje priznaju Kosovo u granicama koje sada ima i da bi bilo nerazumno govoriti o granicama kada Srbija ne priznaje Kosovo. Rekao je da je prioritet dijalog kakav je postavila međunarodna zajednica.

"EU je posrednik koji ne postavlja principe. Mi kao stranka moramo da imamo principe i da među nama nema različitih stavova. O tome kao ideji je moglo da se razmišlja, ali dalje nije išlo. Kada dođe do uzajamnog priznavanja dveju zemalja, možemo da se dogovaramo o malim promjenama granica. U Holandiji su poslije 100 godina to učinili. Ali Srbija ne priznaje Kosovo kao državu, a svijet nas je prepoznao sa ovim granicama", rekao je Vllasi.

Vllasi je još istakao da je kao savjestan građanin Kosova spreman da pruži svoj doprinos dijalogu, kao i da u medijima često govori o svojim idejama.

Na spomen "Preševske doline", Vllasi je dodao da Srbi ne žele granicu u Leposaviću, nego na Ibru, da uzmu resurse, Gazivode i Trepču.

"Države su se borile za takva bogatstva", zaključio je Vllasi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express