Poslanica AAK

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Albena Reshitaj rekla je da je upravljanje pandemijom zajednička bitka svih političkih partija, a posebno vlade, kojoj bi glavni prioritet trebalo da bude obezbjeđivanje vakcina i konkretan akcioni plan ministra zdravlja Arbena Vitie, prenosi Gazeta Express.

"Upravljanje pandemijom je naša zajednička bitka, zato uzmite u obzir da postoje pitanja na kojima bi trebalo da bude veliki fokus vlade", rekla je Reshitaj.

Dodala je da nema većeg prioriteta od upravljanja pandemijom, ali ni od obezbeđivanja vakcina za sve građane Kosova.

"I Vlada i Ministarstvo zdravlja trebalo bi da se usredsrede na obezbeđivanje vakcina i da izrade akcioni plan o načinu upravljanja isporukom vakcina. Konkretan akcioni plan Ministarstva zdravlja moraće da bude napravljen što je prije moguće, očekujem prijedloge ministra zdravlja Arbena Vitie za rješenje ove situacije u najkraćem mogućem roku", napomenula je Reshitaj.

Kada je riječ o nastavku dijaloga Kosova i Srbije, poslanica AAK smatra da opozicija treba da bude dio tima u ovom procesu.

"Uobičajeno, zbog političkih pritisaka i političkih agendi, dijalog je jedno od pitanja koje se mora nastaviti i riješiti što je prije moguće. Želim da vjerujem da će Vlada takođe konstruktivno uzeti iskustvo svih onih politika koje su bile dio dijaloga u prošlosti i zajedno ćemo dati sve od sebe da jednom i zauvijek zaključimo ovo pitanje", kazala je Reshitaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express