Treba se suprotstaviti

Lider Socijaldemokratske partije Kosova Dardan Molliqaj ocjenio je da "non pejper" o okviru dijaloga Prištine i Beograda opasan po Kosovo, i da bi mu se trebalo suprotstaviti, piše Ekonomija onlajn.

"Nakon izjava premijera Albina Kurtija u Briselu, jasno je da su ti dokumenti ozbiljni, posebno ovaj o okvirima dijaloga, koji je mnogo više i komentarisan. Trebalo bi da budemo spremni da odbacimo neke stvari iz tog drugog ‘non pejpera’, jer je štetno po Kosovo", rekao je Molliqaj.

Kada je riječ o glasanju Kurtija na parlamentarnim izborima u Albaniji, Molliqaj ocjenjuje da je to bio neodgovoran potez premijera Kosova.

"Izborni rezultati Samoopredjeljnja nisu začudili, jer niko i nije očekivao da će osvojiti neki mandat. Kurti je postupio neodgovorno, jer mislim da je ima mnogo problema na Kosovu koje treba rješavati, a ne da mu fokus bude na drugom mjestu. Rasipa energiju bez potrebe", rekao je Molliqaj.

Zaključio je i da "niko i ništa ne može poremetiti dobre odnose Kosova i Albanije", bez obzira na trenutno loše odnose dvojice premijera.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online