Povratak dostojanstva...

Premijer Albin Kurti obećao je jučer, na 1. maj Međunarodni praznik rada, da će minimalna zarada na biti povećana na 250 eura, prenosi Ekonomija onlajn.

Kurti je rekao da će stvoriti mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta i približiti tržište rada stručnom obrazovanju.

"Pobjedili smo obećavajući zaposlenje i pravdu, sada ćemo raditi na tome da to ostvarimo. Stvorićemo uslove koji omogućavaju i olakšavaju otvaranje novih radnih mjesta i približićemo tržište rada stručnom obrazovanju. Prioritetno ćemo raditi na zapošljavanju žena, mladih i nevećinskih zajednica. Preduzećemo mjere da osiguramo da svako radno mjesto bude regulisano ugovorom, sa uplaćenim penzijskim doprinosima i da nema više od 40 redovnih radnih sati nedjeljno“, napisao je on na Facebooku.

Premijer Kurti je obećao da će pet puta povećati broj inspektora na radnim mjestima.

"Pobrinućemo se da razvoj ekonomije i ponovna industrijalizacija zemlje idu paralelno sa poboljšanjem uslova za sindikalno organizovanje radnika, posebno u privatnom sektoru gdje je tako nešto izuzetno potrebno. Radićemo zajedno kako bismo zaposlenima omogućili zapošljavanje i dostojanstvo“, napisao je, između ostalog, Kurti.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri